Dveri su u saopštenju navele da izbor potpredsednice SSP “nikad nije bio predmet dogovora unutar opozicije, niti između vlasti i opozicije već isključivo između Hila, (Aleksandra) Vučića i (Dragana) Đilasa”.

“Njihov zajednički interes je bio da predstavnik državotvornog bloka patriotske opozicije ne bude na čelu Anketnog odbora kako bi se sprečilo ispitivanje veza između bivše i sadašnje vlasti i njihove zajedničke odgovornosti za sadašnje stanje u prosveti i medijima”, ocenile su Dveri.

U saopštenju su navele i da je potpredsednica SSP izabrana za predsednicu Anketnog odbora kako se to skupštinsko telo ne bi bavilo “problematičnim zapadnim uticajem na urušavanje duhovnih i moralnih vrednosti u našem društvu”, što je po navodima Dveri, postalo izvor brojnih društvenih patologija.”Posebno je skandalozno odbijanje vladajuće većine i prozapadne opozicije da na čelo Anketnog odbora dođe pukovnik Ljubinko Đurković, kao zajedničkog kandidata 28 poslanika državotvornog bloka patriotske opozicije. Ne postoji argument protiv njegovog izbora jer dolazi iz podjednako velike opozicione poslaničke grupe kao i Ujedinjeni i za razliku od Marinike Tepić ima podršku ukupno 28 poslanika opozicije”, navele su Dveri.

Najavile su da će njihovi poslanici aktivno učestvovati u radu Anketnog odbora i “redovno obaveštavati javnost kako će funkcionisati dogovor SNS i SSP”.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izabrana je danas za predsednicu Anketnog odbora koji će se baviti utvrđivanjem činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Za nju je glasalo 16 članova odbora, dva su bila protiv i dva uzdržana.

Za zamenicu predsednice Anektnog odbora izabrana je Biljana Pantić Pilja iz SNS.