“Jučerašnji nastup ministra Aleksandra Martinovića u Narodnoj skupštini predstavlja najsramniji govor koji se ikada čuo u najvišem zakonodavnom domu. Nikada niko pre Aleksandra Martinovića nije na tako sraman i bestidan način uvredio građane Srbije, a pre svega ljude koji nemaju decu”, naveo je u saopštenju direktor Informativne službe Dveri Miodrag Preković.

On je upitao da li je Martinović u bilo kom trenutku razmišljao kako se osećaju ljudi koji ne mogu da imaju decu, a imaju ogromnu želju da ih dobiju.

“Da li je razmišljao kako se osećaju svi oni roditelji koji su prošli kroz ogromne muke kako bi vantelesnom oplodnjom dobili decu ili koji su usvojili decu? Na kraju, da li je uopšte razmišljao o težini svojih reči koje nisu dostojne ni ulici, a kamoli jednom ministru u Vladi Srbije”, upitao je Preković.

Prema njegovim rečima, Martinović je jedini ministar koji je nakon toga došao na današnje zasedanje Skupštine “znajući da će time da isprovocira narodne poslanike”.

“Nije se čak udostojio ni da se izvini zbog izgovorenih reči, što samo pokazuje odsustvo bilo kakve empatije kod njega, ali i njegovih stranačkih kolega iz SNS, koji ni u jednom trenutku nisu osudili njegove izjave. To nisu učinili ni iz SPS-a ni Jedinstvene Srbije niti iz bilo koje druge stranke koja pripada vlasti”, naveo je Preković.

Martinović je juče uputio pitanje poslanicima koliko imaju dece i ocenio da oni koji nemaju dece “već hrane kučiće i mačiće i ribice” nemaju pravo da “drže lekcije o deci”.