Ona je kazala da su u razgovorima sa poslanicima EP, predstavnici Dveri ocenili da EU snosi “najveću odgovornost” za stanje na Kosovu i Metohiji.

“EU nije uradila nijedan pozitivan korak na zaštiti prava Srba na Kosovu i Metohiji, za povratak nasilno proteranih Srba, prećutala je trgovinu ljudskim organima isključivo jer su žrtve Srbi. Rekli smo im da je Kosovo crna rupa Evrope i pitali da li je to demokratija koju nam Evropa nudi”, rekla je Vasić na konferenciji za novinare u skupštini Srbije.

Dodala je da je evroparlamentarce pitala i o “duplim standardima” koje po njenim rečima, EU primenjuje na primerima Ukrajine i Srbije.

“Dok EU štiti teritorijalni integritet Ukrajine, većina članica priznaje suverenitet lažne države Kosovo. Pitali smo i zašto vrše toliki pritisak na Srbiju i ocenili da bi uvođenje sankcija Rusiji predstavljalo svrstavanje Srbije na jednu stranu u ratu”, navela je Vasić.

Ona je pozvala specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka da “ne dolazi u Beograd sa antisrpskim predlozima” a gradjane Srbije da se 17. marta, ispred Hrama Svetog Save, pridruže protestu sa kog će biti zatraženo da zvanični Beograd “odmah i u celosti” odbaci evropski predlog Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa sa Prištinom.