Poslanik Pokreta i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Borko Puškić, novinarima je ispred zgrade Ministarstva odbrane rekao da je odluka o održavanju te vežbe “protivustavna i stvara sumnju da Vlada ne sprovodi suverenu politiku, već da ispunjava naloge američkog ambasador Kristofera Hila”.

Puškić je rekao da je odluka o održavanju vojne vežbe i “protivzakonita” jer je Vlada ubrzo po početku rata u Ukrajini donela zaključak da se prekidaju sve aktivnosti u vezi sa vežbama sa stranim partnerima.

“Srbija se nalazi pod stalnim pritiskom da se pridruži histeriji protiv Rusije”, rekao je Puškić, uz konstataciju da je cilj SAD da prekine statešku saradnju Srbije i Rusije u vojnoj oblasti, koja je, kako je naglasio,mnogo pomogla Srbiji.

“Šta je posledica ovakve vežbe? Da li treba da naši vojnici za pola godine, godinu dana idu kao ispomoć vojnoj hunti u Kijevu. Mi smo za mir, protiv smo sukoba bratskih naroda koje zavađa NATO, koji je i arhitekta tog rata”, ocenio je Puškić.

Na pitanje o posledicama po odnose s Rusijom zbog te vežbe, on je rekao da je iz Moskve navedeno da će pažljivo pratiti njeno održavanje i da je interes Rusije da Srbija ostane vojno neutralna.