“Nijedan medij u Srbiji ne izveštava o tome šta se ovih dana dešava na severu Кosova. Prepušteni separatističkim vlastima u Prištini, Srbi su prinuđeni na preregistraciju svojih vozila. Na ovom primeru se najbolje vidi dubina izdaje Aleksandra Vučića, SNS-a i njihovih izvršilaca radova tzv. ‘srpske liste’. Ovih dana Srbi, prepušteni sami sebi i kosovskim vlastima, napušteni i ostavljeni od svoje države na milost i nemilost velikoalbanskim vlastima, masovno vrše preregistraciju svojih vozila sa tablica КM, na tablice RКS (‘Republika e Кosoves’)”, piše u saopštenju.

Dveri su navele da su Srbi “suočeni sa ultimatumom Prištine” da će im nakon 31. marta 2023. biti oduzimana vozila, su se odlučili na ovaj korak.

“Prostorije Auto-moto saveza Srbije (AMSS) su zatrpane vozilima i zahtevima za preregistraciju. Postavlja se pitanje, ko je AMSS-u dozvolio ili naložio da u ime prištinskih vlasti realizuje ovu nečasnu rabotu? Posle ovog primera, nameće se pitanje na kakva će sve poniženja Aleksandar Vučić i SNS izložiti Srbe i srpsku državu u danima koji dolaze na КiM, ali i šire”, rekli su iz pokreta.