Navodeći da su naoružani migranti sinoć “patrolirali” centrom Horgoša, Dveri su u saopštenju pozvale Vladu da uvede vanredno stanje na području Subotice i Kanjiže kako bi ti gradovi “konačno bili očišćeni od ilegalnih migrantskih kampova”.

“U tim kampovima se ne nalaze žene, deca i stari niti izbeglice iz ratom zahvaćenih područja, već vojno sposobni muškarci od 16 do 30 godina. Po informacijama do kojih smo došli, situacija u Horgošu ni danas nije mirna, jer su naoružani migranti zaposeli prazne kuće. Situacija u ovom mestu je alarmantna, s obzirom da u Horgošu ima 2.000 stanovnika i isto toliko migranata”, navele su Dveri.

Upitali su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) “kako je moguće da se naoružani civili, u ovom slučaju migranti, slobodno šetaju teritorijom Srbije” i zašto policija “ne čini ništa iako gradjani već duže vreme ukazuju na tu pojavu”.

“Bande naoružanih ljudi slobodno šetaju pograničnim delovima na severu Srbije već duže vreme, a ovo nije prvi put da se čuju pucnji i da dolazi do oružanih sukoba izmedju migranata, ali i migranata i policije. Za sve to vreme, gradjani Subotice, Kanjiže, ali i Sombora, Šida, Kikinde, Obrenovca i drugih gradova se ne osećaju sigurno, čak ne smeju ni da izlaze iz svojih kuća, pogotovo u večernjim satima”, stoji u saopštenju.

Dveri su ocenila da država mora reagovati na “krajnje ozbiljan način tako što će ove naoružane bande u skladu sa zakonom pohapsiti, a sve one koji su u Srbiju ušli bez dokumenata deportovati u zemlje iz kojih su došli”.

Pripadnici policije i Žandarmerije priveli su više osoba posle noćašnje pucnjave na području Horgoša u kojoj je ranjen jedan migrant, saopšteno je iz MUP-a.

Pretragom terena u kojoj su koristili i dronove, policija i Žandamerija zatekli su mladića starog oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima i još šest migranata.

Medju privedenima u kikindsku Policijsku upravu su i osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata.

Horgoš: Skraćena nastava u osnovnoj školi posle sinoćnje pucnjave u kojoj je ranjen migrant

Popodnevna nastava u Osnovnoj školi “Karolina Karas” u Horgošu biće skraćena zbog sinoćnje pucnjave u tom mestu u kojoj je ranjen jedan migrant.Kako je objavljeno na Fejsbuk nalogu te obrazovne ustanove, Školska uprava u Zrenjaninu odlučila je da današnja nastava bude završena u 16.25 časova što znači da neće biti održana poslednja dva časa.

“Na taj način učenici mogu da idu kući dok još ima dnevnog svetla”, navodi se u objavi škole u Horgošu.

Pripadnici policije i Žandarmerije priveli su više osoba posle noćašnje pucnjave na području Horgoša u kojoj je ranjen jedan migrant, saopšteno je iz MUP-a.

Pretragom terena u kojoj su koristili i dronove, policija i Žandamerija zatekli su mladića starog oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima i još šest migranata. ; Medju privedenima u kikindsku Policijsku upravu su i osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata.

Policiji je tokom noći prijavljeno da se migranti na području Horgoša kreću ulicama i pucaju jedni na druge.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *