Predstavnica Dveri Radmila Vasić kazala je novinarima u Beogradu da ukoliko Evropska unija (EU) nastavi da insistira na implementaciji evropskog plana, koji je nazvala ultimatumom – Dveri će smatrati to znakom za novo etničko čišćenje Srba sa Kosova.

Navela je da je svakodnevno u kontaktu sa tamošnjim Srbima, za koje kaže da nisu bezbedni i da na ulici ne smeju da izgledaju “kao da su Srbi”.

“O tome mi kao građani treba da govorimo i da obavestimo sve građane koji prate neke televizije koje pričaju bajke koje ne postoje”, rekla je Vasić na konferenciji ispred nekadašnjeg restorana Ruski car.

Ona je pozvala građane da svako svoje nezadovoljstvo iskažu kroz protest idućeg petka, 17. marta.

Predstavnik koalicije NADA Predrag Marsenić rekao je da taj skup predstavlja način odbrane Kosova u okviru Ustava i Srbije.

Kako je kazao, iz tih stranaka žele da protestom pokažu građanima da su protiv potpisivanja tog sporazuma i da “moraju” biti protiv.

“Naši preci su umeli da odgovore na pravi način i ja sam ubeđen da ćemo i mi danas odgovoriti onako kako su oni uvek znali i da ćemo odbiti ovaj ultimatum”, istakao je Marsenić.

Predstavnica Zavetnika Dragana Miljanjić rekla je da većina prorežimskih medija ne iznose sadržaj tog evropskog plana i zbog toga Zavetnici “usmeravaju i opisuju” građanima šta je u tom planu.