“Tada ćemo se u šetnji sećanja i poštovanja od Svetosavskog platoa do Predsedništva podsetiti svih srpskih heroja od Кosovskog boja do Кošara i Paštrika, koji su bili spremni da svoje živote daju za odbranu otadžbine i Кosova i Metohije u sastavu Srbije. U njihovo ime i u ime naše generacije Srba na završnom skupu ispred spomenika (ruskom) caru Nikolaju uputićemo upozorenje aktuelnoj vlasti da nema pravo da prihvata i primenjuje francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Кosovo”, rekao je Obradović.

On je naveo da postoje informacije da “vlast namerava da među okupljene u petak ubaci i svoje ljude koji bi probali da izazovu incidente”, kao i da će “za svaki incident biti odgovorna aktuelna vlast”, i naglasio da će pored policije protestni skup i šetnju obezbeđivati i “redarska služba” stranke.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović je rekao da se plaši da odluka predsednika Vučića o prihvatanju sporazuma koji je predložila Evropska unija, o putu za normalizaciju odnosa sa Kosovom, o kome se raspravljalo u evropskim institucijama ali ne i u institucijama Srbije, vodi ka “nestabilnosti” u zemlji.

“Plašim se da u narednom periodu idemo ka nestabilnosti, za šta je kriv Aleksandar Vučić”, rekao je Jovanović i dodao da su zahtevi četiri stranke da se francusko-nemački predlog, odnosno predlog EU odbaci, i da se raspišu vanredni izbori.

Predsednika stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski je pozvala na “veliku, porodičnu, dostojanstvenu šetnju” 17. marta, a predstavnike vlasti je nazvala “vazalima” i “poslušnicima”.

“Oni su tu da brane, ne državu, nego svoj rejting”, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović je istakao da je protestni skup posvećen očuvanju slobode i nezavisnosti Srbije.