Osamdesetogodišnji muškarac koji je sinoć pao u foajeu Upsala koncertne i kongresne dvorane blizu Stokholma umro je na licu mesta, a 60-ogodišnjak na koga je pao kasnije je podlegao povredama, navela je policija.

Žena koja je bila sa 60-ogodišnjakom povredjena je ali nije životno ugrožena, dodala je policija.

Za utorak uveče u tom kulturnom centru planiran je koncert u čast dvojice muških članova grupe ABBA, Bjorna Ulveusa i Benija Andersona ali je dogadjaj otkazan, preneli su švedski mediji.

ABBA je u tviter poruci danas napisala da odlaže objavu trejlera za promotivni koncert grupe do sutra zbog „tragičnih vesti sa počasnog koncerta sinoć u Švedskoj“.

Tragičan dogadjaj se dešava neposredno uoči planiranog objavljivanja novog albuma grupe ABBA posle više od 40 godina, 5. novembra. Novi album „Voyage“ uslediće posle albuma „The Visitors“ iz 1981, i koji je do sada bio labudova pesma švedske grupe.

U kulturnom centru u Upsali održavaju se koncerti i drugi sastanci u osmospratnoj zgradi sa fasadom od ogledala i metalnim pločama koje liče na kristal. Na vebsajtu centra navodi se da će biti zatvoren od danas do petka zbog smrtnih slučajeva.

„Svi smo šokirani zbog tragične nesreće i naše misli su sa umrlim, njihovim rodjacima i porodicama“, navodi se na sajtu.

//