„Situacija je alarmantna. Usvajanje zakona o eksproprijaciji nije ništa drugo do čin veleizdaje. Skupština Srbije je kršenjem Ustava i donošenjem zakona koji narod svodi na kmetove, prestala da postoji“, stoji u saopštenju.

Ekološki aktivisti su pozvali sve organizacije i gradjane na ujedinjenje u „borbi protiv otimačine naše dedovine“.

„Zajedništvo je u ovom trenutku ključna reč. Ovo je borba svih nas“, saopšteno je.
Zbog usvajanja Zakona o referendumu tim ‘Kreni – Promeni’ organizuje blokadu puteva
Tim „Kreni – Promeni“ najvio je danas da će sutra, 27. novembra organizovati blokadu puteva širom Srbije, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Kako se u saopštenju „Kreni – Promeni“ navodi, „blokada puteva na sat vremena počeće u 14.00 sati širom Srbije“, a uputstva o blokadi i planu biće objavljena večeras.

„Vlast je usvajanjem zakona kojima se krši suverenost i otima imovina direktno odgovorna za blokadu Srbije“, navodi se u saopštenju.

„Kreni – Promeni“ tim je pozvao gradjane koji u protestu neće učestvovati „da imaju u vidu najavljenu blokadu“, a pripadnike policije je upozorio „da gradjani ovim blokadama štite i njihova prava“ zbog čega ih je pozvao da saradjuju sa gradjanima kako bi se omogućio prolaz bolničkih vozila i drugih hitnih službi.