“Da li znate da je Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi objavljen u službenom glasniku RS br. 111/21 od 25.11.2021. godine ? Isti ne može biti objavljen ako prethodno nije potpisan od strane predsednika RS. Da li ste svesni da ste u emisiji TV pink ‘Hit – twit’ izjavili da bi ‘imali primedbe da ste videli Zakon o referendumu’? Time ste zapravo saopštili gradjanima da niste pročitali zakon a potpisali ste ga”, navedeno je u otvorenom pismu.

Iz Ekološkog ustanka su postavili Vučiću i pitanje da li je svestan da će “njegovi neodgovorni i autokratski postupci biti predmet krivičnog gonjenja?”

“Da li ste svesni da vam po usvajanju ovih zakona (od kojih ste, da Vas podsetimo, jedan već usvojili) predstoje ne samo blokade puteva, već opšta pobuna gradjana snažno motivisanih višegodišnjim trpljenjem nepravde prouzrokovane vašom autokratskom i bahatom vlašću?”, navedeno je u pismu.

Zapitali su i da li je svestan da će zajedno sa svojim saradnicima odgovarati za izazivanje i organizovanje sukoba upotrebom parapolicijskih formacija sačinjenih od kriminalca i batinaša.

“Da li ste svesni da je upravo Vama u velikom interesu da se u Republici Srbiji uspostavi vladavina prava, kako biste, kada budete odgovarali pred sudom za Vaše postupke, imali pravo na adekvatnu pravnu zaštitu”, upitao je Ekološki ustanak.