Osvajač bronze na nedavnom Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, Bibić je osmi put pobedio na toj manifestaciji, ispred Uroša Gutića iz banjalučkog Borca i trećeplasiranog Novopazarca Aldina Ćatovića.

Simović je vezala drugi trijumf u rodnom gradu, a drugo i treće mesto zauzele su njena sugrađanka Mejra Mehmedović i Milica Tomašević iz Crvene zvezde.

Trku rekreativaca dobio je Esad Hasanović, posle kojeg su u cilj ušli Enes Feković i Irfan Plojović, svi iz Novog Pazara.

U mlađim kategorijama pobede su ostvarili Pazarci Medina Mekić (mlađe pionirke), Aiša Tahirović (pionirke), Sami Brunčević (mlađi pioniri) i Omer Bandžović (pioniri).

Kod prvih i drugih razreda novopazarskih osnovnih škola slavili su Amila Paljevac i Mehmed Mušović, dok su među trećim i četvrtim razredima bez premca bili Nerma Čebović i Alen Sejdović.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj 24. Ramazanske ulične trke, koju su organizovali Atletski klub Novi Pazar, lokalni sportski savez i ustanova za sport.

Među gostima bili su direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković i nekadašnji prvak Evrope na 3.000 metara u dvorani Dragan Zdravković.