Šo je u subotu protiv Švajcarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva odigrao prvu utakmicu od februara, posle povreda mišića.

On je rekao da je jedva čekao da se vrati na teren, a upitan je da li misli da je spreman da odigra celu polufinalnu utakmicu u sredu.

“Naravno da mislim da sam spreman, ali to je isključivo odluka selektora. Ali osećam da sam spreman i da mogu da igram”, rekao je fudbaler Mančester junajteda na konferenciji za novinare u Blankenhajnu.

Zbog problema sa povredama koje je Šo imao ove godine, mnogi su osporavali odluku selektora Gareta Sautgejta da ga povede u Nemačku.

“Zahvalan sam Sautgejtu što je pokazao da ima poverenje u mene i što me je izabrao kada nije morao”, dodao je Šo.

Umesto njega na levom beku igrao je Kiran Tripije, ali navijači smatraju da se nije najbolje snašao na toj poziciji i kritikovali su ga putem društvenih mreža.

Takođe, navijači su nezadovoljni jer je Sautgejt izabrao oprezniju igru pre nego atraktivnu. Neki od njih su gađali selektora plastičnim čašama na utakmici u grupnoj fazi, što je Sautgejtu teško palo.

“Mislim da je najvažnije pobeđivati. U ovom trenutku, dopalo se to ljudima ili ne, način na koji igramo… Mi smo u polufinalu i to je najvažnije”, rekao je Šo.

Utakmica Engleske i Holandije igra se u sredu od 21 čas u Dortmundu.

U prvom polufinalu u utorak od 21 čas u Minhenu igraju Španija i Francuska.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *