U do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je do broja od milion putnika stigla 25. juna, odnosno mesec i po kasnije u odnosu na ovu godinu.

Imajući u vidu postojeće trendove, Er Srbija očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i po miliona prevezenih putnika.
„Prvi put od kada poslujemo pod imenom Er Srbija, već u maju smo prevezli milion putnika. Uz izvanredne mesečne rezultate, deset uzastopnih rekordnih meseci po broju realizovanih letova i prevezenih putnika i profitabilni prvi kvartal 2023. godine, imamo razloga da budemo zadovoljni. Ostvareni rezultati nas motivišu da u narednom periodu budemo još bolji i efikasniji”, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Er Srbija će tokom letnje sezone leteti do više od 80 destinacija širom sveta.

Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, kompanija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

U prvom kvartalu 2023, od ukupnog broja putnika koji su leteli sa beogradskog aerodroma 49 odsto putovalo je letovima Er Srbije, navodi se u saopštenju kompanije.