Događaj u 18 sati u prostorijama ICT haba tradicionalno organizuje Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN) uz podršku Erste banke, u okiviru obeležavanja Svetske i Evropske nedelje novca.

Biće tri panel diskusije na kojima će posetioci biti u prilici da čuju savete stručnjaka o tome kako da budu finansijski stabilniji i kako da sačuvaju i investiraju svoj novac.

Zašto je važno biti finansijski zdrav, koji su najveći izazovi i zamke na putu do finansijskog zdravlja, kao i na koji način je moguće unaprediti upravljanje ličnim finansijama, da li je pravo vreme za ulaganje u nekretnine, kako investirati na berzi, neke su od tema o kojima će se razgovarati.

Svetska nedelja novca se, na inicijativu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (CYFI) organizuje krajem marta.

Cilj obeležavanja jeste da se najmlađa populacija i opšta javnost upoznaju sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija kroz odgovarajuća predavanja i druge edukacije.