Nagrada se dodeljuje kompanijama za projekte koji jasno pokažu i dokažu vezu sa ispunjavanjem i doprinosom Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Banka je nagrađena za svoj doprinos cilju u oblasti kvalitetnog obrazovanja.

„Veoma sam srećna što je prepoznato naše strateško zalaganje u oblasti finansijskog opismenjavanja. Svesni smo značaja edukacije u cilju donošenja dobrih i informisanih finansijskih odluka, koje su u osnovi zdravog i prosperitetnog društva. Ova nagrada nas dodatno obavezuje da nastavimo da unapređujemo i razvijamo ovaj program“, istakla je koordinatorka programa ErsteZnali Marija Mutić.

Erste banka je prošle godine ovo priznanje dobila za program socijalnog bankarstva Korak po Korak kojim direktno utiče na ciljeve koji se odnose na borbu protiv siromaštva, dostojanstven rad i ekonomski rast.

Na skupu pod sloganom sloganom CSR & ESG FORUM – Compliance, Performance, Leadership,

posvećenom društveno odgovornom poslovanju u Srbiji, koji je ove godine 9. decembra po 13. put okupio profesionalce iz te oblasti iz Srbije i regiona, Erste banci dodeljeno je i priznanje za podršku i doprinos kampanji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koju realizuje Srpski filantropski forum.

„Drago nam je da smo i ove godine dali značajan doprinos kampanji koja se bavi osetljivom temom u našem društvu. Nadamo se da će naš primer motivisati i druge kompanije da se pridruže i podrže ovu ili slične društveno angažovane kampanje, koje doprinose boljitku društva“, izjavila je ekspertkinja za društveno odgovorno poslovanje u Erste banci Sonja Konakov Svirčev.

Dodala je da je posebno značajno to što ovo priznanje nije samo za donaciju, već i za podršku pruženu kampanji u komunikacionom i promotivnom smislu, davanju oglasnog prostora, i angažovanju u različitim humanitarnim akcijama i formatima.

U saopštenju Erste banke ističe se da je ta banka od početka rada u Srbiji društvenu odgovornost strateški integrisala u sve sfere svog poslovanja i obavezala se da odgovorno, održivo, transparentno i sistematično donosi odluke.