Ambasada SAD je na svom Tviter nalogu objavila da Eskobar „ceni posvećenost predsednika miru i stabilnosti“ i da će se razgovori nastaviti dalje.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Eskobar se pridružio sastanku Vučića i Lajčaka na kome su razgovarali o situaciji na severu Kosova.

Lajček je na svom Tviter nalogu napisao da je imao „tešku ali odgovornu diskusiju“ sa Vučećem u nastojanju da se spreči eskalacija tenzija na severu Kosova.
„Preneo sam poruke i naglasio da se svi sporazumi iz dijaloga moraju primeniti, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo naše razgovore kasnije večeras“, napisao je Lajčak.

Vučić je izjavio da je imao „ne lake“ razgovore sa Lajčakom i Eskobarom i da su sastanku prisustvovali i ambasadori EU i SAD Emanuel Žiofre i Kristofer Hil, kao i da će razgovori biti nastavljeni posle 22 časa.

On je istakao da se nada kompromisu, a Srbima sa severa Kosova poručio da će Srbija „uvek gledati da sačuva mir i stabilnost i da će se boriti za nju“.