U prvoj petorki se nalaze: Fakundo Kampaco (Real Madrid), Majk Džejms (Monako), Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče) i Matijas Lesor (Panatinaikos).

Kampaco se ove sezone vratio u Real Madrid i prosečno je beležio 11,7 poena i 6,5 asistencija po meču, uz prosečan indeks korisnosti 16,9.

Džejms je ove sezone postao najbolji strelac u istoriji Evrolige, ali nije uspeo da izbori plasman sa svojom ekipom na fajnal-for. On je ove sezone prosečno beležio 17,9 poena, 5,1 asistenciju i 4,1 skok po meču.

Nan je u svojoj debitantskoj sezoni u Evroligi postigao 526 poena na 33 meča, što je najviše za jednog debitanta u istoriji Evrolige. Nan je prosečno beležio 15,9 poena i tri asistencije prosečno po meču.

Lesor je drugu godinu za redom izabran u prvu petorku, pošto mu je to pošlo za rukom i prošle godine u dresu Partizana. On je ove sezone imao prosek od 13,7 poena i 6,2 skoka po meču.

Drugu petorku čine: Lorenco Braun (Makabi), Kostas Slukas (Panatinaikos), Vejd Boldvin (Makabi), Mario Hezonja (Real Madrid) i Valter Tavares (Real Madrid).

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *