Fazlić je rođen 4. oktobra 1969. godine u Sjenici. Bio je komandant kasarne “Rifat Burdžević Tršo“ u Novom Pazaru, a u decembru 2021. godine je unapređen u čin brigadnog generala, tako postavši prvi general Vojske Srbije islamske veroispovesti.

U čin pukovnika oklopnih jedinica unapređen je 15. februara 2012. povodom Dana državnosti Republike.

Ukazom predsednika Srbije 15. aprila 2021. godine, pukovnik Fazlić odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge.

Odluku o unapređenju, Fazliću je uručio ministar odbrane Miloš Vučević, koji je podelio još 11 ukaza o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficira Vojske Srbije.

Vučević je poručio da unapređeni i postavljeni oficiri svojim radom i odnosom prema zadacima, svojom savesnošću i istrajnošću u izvršavanju zadataka mogu biti primer svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, posebno mlađim kolegama i budućim naraštajima.

“Gospodo generali, ne zaboravite da je hrastov venac koji danas prišivate na svoje epolete simbol pobede, snage, zaštite, čvrstine, ali svedočanstvo istine i pravde. Ovo je simbol postojanosti u veri i vrlinama, a naša, vaša vera i vrlina mora biti naša majka Srbija i njoj podređeni i zakleti moramo biti i ostati svi”, rekao je ministar odbrane.