Nosilac liste “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju” Jahja Fehratović zatražio je danas od Sulejmana Ugljanina, nosioca liste “Za Bošnjačko jedinstvo” da zahteva od Republičke izborne komisije da se ponove izbore u Tutinu ili oni neće učestvovati u radu budućeg saziva Bošnjačkog nacionalnog veća.

“Ukoliko ne ispoštujete naš zahtev mi nećemo priznati rezultate izbora, niti ćemo svojim sudelovanjem na bilo koji način doprineti legalizaciji takvih rezultata, niti takvog BNV”, naveo je Fehratović u otvorenom pismu Ugljaninu.

Fehratović je u pismu naglasio da se u Tutinu desila masovna krađa glasova, uz čak i upotrebu sile, od strane Ugljaninove liste i opštinske uprave koju kontroliše Stranka demokratske akcije Sandžaka na čijem čelu je Ugljanin.

Zbog toga, on zahteva da Ugljanin zatraži od RIK ponavljanje izbora u toj opštini, jer bi samo na taj način njegova predizborna priča o stvaranju novog političkog ambijenta u Sandžaku dobila na težini.

“Legitimno i kvalitetno BNV je moguće izgraditi samo na bazi poverenja, a to je nezamislivo ostvariti ukoliko se pobeda na izborima nastoji ostvariti krađom i zloupotrebama”, poručio je Fehratović u pismu.

N. Kočović