On je radiju Sto plus rekao da je situacija sa korona virusom uticala na skraćen broj festivalskih dana, ali da to neće uticati na kvalitet i sadržaj događaja, koji se održava već 17 godina, a čiji su izvođači birani po želji Novopazaraca i brojnih posetioca iz okolnih gradova.

“Prve večeri od 21 sat nastupa jedna od najboljih ženskih vokala u Srbiji, Aleksandra Radović, koja je bila gost ovog festivala i pre pet godina. Drugo veče namenjeno je malo tvrđem rok zvuku i po želji mnogih prvi izvođač biće Isak Šabanović, jedna od najvećih uzdanica novog rok talasa u regionu. Nakon njega, oko 22 sata, nastupa bend Rock ko fol, koji izvode kompozicije svih žanrova u rok maniru”, rekao je Imamović.

On je podsetio da nekoliko godina unazad ovaj festival ima i šoping segment, tako da će posetioci u ovdašnjim buticima i radnjama moći da pazare robu po sniženim cenama.

“Situacija sa korona virusom je potpuno nepredvidiva, tako da još uvek nismo defenitivno odredili tačnu lokaciju gde će festival biti održan, ali su u opticaju dva mesta. Ipak, očekujemo dve bogate večeri, uz dobru muziku i raspoloženje, nadajući se da će ovaj festival biti poslednji koji organizujemo u grču za epidemiolšku situaciju”, rekao je Imamović.

On priželjkuje da već naredne godine ovaj pop- rok festival vrati staru formu, sa trajanjem od najmanje četiri dana, od kojih će jedno veče biti takmičarskog karaktera, te da jedan od izvođača bude neko od velikih evropskih ili svetskih zvezda.

Organizator festivala, koji je osnovan 2004. godine, je Mass Entertainment Group, suorganizator Kulturni centar, a pokrovitelji su Grad Novi Pazar i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.