Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar saopštio je danas da osuđuje dešavanja na stadionu u Kruševcu, kao i će narednih dana pokušati da utvrdi ko je od navijača tog kluba izazvao incidente tokom utakmice protiv Napretka.

„Pokušaćemo da utvrdimo ko su ljudi među pristalicama našeg kluba, koji sebe nazivaju navijačima Novog Pazara i koji su, verovatno, insinuirani iz raznih nesportskih razloga, kao i da li su namerno izazvali incidente. Očigledno nekima ne odgovara naš uspeh, pošto se sve događa pri rezultatu 0:1 za Novi Pazar, kao i u završnici meča kada se lomio rezultat“, navodi se u saopštenju novopazarskog superligaša.

Napredak je u 23. kolu Super lige Srbije savladao Novi Pazar sa 2:1, a utakmicu su obeležili incidenti na tribini sa gostujućim navijačima.

Rukovodstvo kluba ističe da je na organima koji su zaduženi za organizaciju i bezbednost meča da utvrde da li je bilo prekoračenja ovlašćenja, kao i da se pronađu i procesuiraju vinovnici ovih incidenata.

„Predstavnici kluba imali su dogovor sa navijačima o fer i sportskom navijanju, ali to nije bilo dovoljno. Čak je i sam predsednik kluba pokušao lično na poluvremenu da ih zamoli i podseti na dogovor. Ishod svega je da je prilikom pražnjena dela tribine, gde su bili smešteni naši navijači, došlo do obračuna između njih, policije i redara, prilikom kojih je povređeno više lica.
 
Čelnici Novog Pazara su naveli i da će domaćinu nadoknaditi materijalnu štetu.

M. Minić