„Kako je nakon upravo završenog prvenstva, u kom je ekipa Partizana suvereno bila na prvom mestu 30 kola i igrala najbolji fudbal u Srbiji, usled sumnjivih sudijskih odluka, FK Partizan sezonu završio na drugom mestu, trener je kao moralni čin podneo ostavku. Treneru Stanojeviću zahvaljujemo na radu, posvećenosti, borbi i dokazanoj privrženosti klubu u teškim trenucima i želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri“, navodi se u saopštenju crno-belih.

Stanojević je podneo ostavku 26. maja po završetku finala Kupa Srbije, u kome je Partizan izgubio od Crvene zvezde sa 1:2. Crno-beli nisu uspeli da osvoje nijedan trofej u tek završenoj sezoni, bili su drugi u Suer ligi i finalisti Kupa, a takmičenje u Ligi konferencija završili su porazom u dvomeču od Fejenorda u osmini finala.

Partizan je naveo da je imao izuzetnu saradnju sa Stanojevićem u prethodne dve godine.

„Period koji je iza nas bio je obeležen mnogim izazovima, na domaćoj i medjunarodnoj sceni, a Stanojević je kao i u prethodnom mandatu, još jednom pokazao da je kadar da pobedjuje u nizovima, ostvarivši rekord od 17 uzastopnih trijumfa u domaćem prvenstvu i da u Evropi napravi istorijski uspeh plasmanom u osminu finala Lige konferencija“, dodaje se.

„Kako naredna sezona nosi za sobom velike izazove, a šampion domaćeg prvenstva će ostvariti direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Partizan će sa novim snagama na klupi i terenu krenuti u ostvarenje tog cilja, koji je ove godine nezasluženo izostao“, piše u saopštenju.

Partizan je naveo da će o daljim koracima kluba u vezi sa angažovanjem novog trenera javnost će biti blagovremeno obaveštena.