Izborna sednica za predsednika JSD Partizan održana je 12. septembra, a nakon nje pobedu su proglasili dotadašnji predsednik Milorad Vučelić i njegov protivkandidat predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović.

Mijailović je nedugo zatim upisan kao zvanični zastupnik JSD-a u Agenciji za privredne registre (APR), nakon čega je rukovodstvo JSD-a na čelu sa Vučelićem podnelo krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Iz fudbalskog kluba dodaju da „oštro osudjuju nezapamćen protivzakonit pritisak“, koji je na delegate vršen pre sednice. Oni zahtevaju od nadležnih organa da odmah preduzmu mere.

„Fudbalski klub Partizan kao član JSD Partizan, osudjuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD Partizan. Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan insistira da se izborni proces u JSD Partizan održi u svemu na način propisan aktima JSD Partizan i ističe da odluke ‘donete’ od grupe predstavnika odredjenog broja članova JSD Partizan, nisu u skladu sa aktima JSD Partizan“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici fudbalskog kluba Partizan ističu da „pružaju punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD, u uspostavljanju zakonitog rada“ i slažu se sa podnošenjem krivičnih prijava i drugih pravnih sredstava.

„Fudbalski klub Partizan je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane ‘nove’ uprave JSD Partizan, naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK Partizan“, navodi se.

Skupština fudbalskog kluba dodaje da pruža podršku rukovodstvu JSD-a, u cilju zaštite interesa kluba.

„Skupština FK Partizan pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i medjunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba“, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.