Frontmen Metalike Džejms Hetfild, entuzijasta za oružje i lov, pojaviće se kao narator u osmodelnom serijalu na Histori kanalu pod nazivom “Lov”, o lovu na medvede, čije će premijerno prikazivanje početi u nedelju, objavio je sajt yahoo.com.

Tako se ispostavilo da legendarni gitarista Ted Njudžent nije jedini ljubitelj oružja i pasionirani lovac medju hard rokerima i hevi metalcima.

Vest o Hetfildovom učešću u serijalu potaknula je mnoge obožavaoce Metalike da pripreme svoje video rekordere, dok zaštitnicima životinja to uopšte nije zabavno, piše Jahu.

Jedan fan Metalike iz Velike Britanije pokrenuo je na Fejsbuku inicijativu “Zabranite koncert Metalike na festivalu Glastonberi zbog podrške lovu na medvede”, koju je do sada podržalo 15.000 ljudi.

Inicijativa je pokrenuta 25. maja i u njoj se navodi da je Džejms Hetfild veliki promoter lova, što je u suprotnosti sa idealima festivala Glastonbery”.

Predstavnik Metalike za medije odbio je da komentariše to pitanje i naveo da se bend neće oglašavati o tome, a grupa ostaje najavljena kao učesnik festivala.

Hetfild je u intervjuu koji je 2009. godine dao časopisu “Svet gitare” rekao da je počeo da lovi kako bi “sebi dokazao muškost”.