Fudbalski klub Novi Pazar dočekaće u narednom kolu Super lige Srbije Crvenu zvezdu pred punim tribinama, uprkos neredima koje su izazvali njegovi navijači na meču protiv Napretka.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je danas odlučila da pokrene postupak protiv Novog Pazara, a jedina mera koja je izrečena je zabrana navijačima tog kluba da prisustvuju utakmicama na gostujućim terenima.

„Ovo znači da ovaj klub može u prisustvu publike dočekati Crvenu zvezdu u utakmici 24. kola Super lige, zakazane za četvrtak“, rekao je predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović.

„Apelujem na navijače Novog Pazara da se korektno ponašaju tom prilikom, kao i na svakoj narednoj utakmici jer ih podsećam da je Novi Pazar, zbog loše organizacije utakmice, pod uslovnom kaznom izricanja zabrane prisustva navijača na dve utakmice i koja će u slučaju ponavljanja incidenta odmah biti aktivirana“, dodao je Pajović.

Pokrenut je, takođe, i disciplinski postupak protiv Napretka zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici s Novim Pazarom i zbog postupka redarske službe.

Novi Pazar je poražen u subotu od Napretka sa 2:1, uz incidente na tribini gde su bili gostujući navijači.