Fudbaleri Novog Pazara počeli su danas pripreme za predstojeću sezonu u Super ligi Srbije, a prvoj prozivci trenera Dragija Kanatlarovskog prisustvovalo je 38 igrača.

„Nadam se da će klub nastaviti da ide uzlaznom putanjom i da ćemo imati uspešnu sezonu. Pred nama je period priprema gde je fizička snaga je u prvom planu, iako nisam trener koji je toliko usresređen na rad bez lopte“, rekao je Kanatlarovski novinarima na Gradskom stadionu.

Fudbaleri će, najverovatnije, do sredine meseca trenirati u Novom Pazaru, a onda bi trebalo da nastave pripreme na Zlatiboru.

„U drugoj fazi planiramo pet kontrolnih mečeva, a po povratku treba da odigramo još jednu pripremnu utakmicu. Za nekoliko dana ćemo moći malo preciznije da govorimo o tome, kao i o izgledu stručnog štaba“, rekao je Kanatlarovski.

Novopazarci će ove sezone biti slabiji za Radoša Protića i Mladena Popovića koji su otišli u Sarajevo, odnosno Velež, a prozivci nisu prisustvovali još Nemanja Arsenijević, Miljan Mutavdžić, Bojan Đorđević i Ersin Mehmedović čiji su ugovori istekli.

Na prvom okupljanju pojavili su se i igrači koji su bili pozajmljeni srpskoligašu Jošanici, talenti iz novopazarske omladinske škole, kao i nekoliko igrača koji će biti na probi.
 
Predsednik novopazarskog superligaša Nedžad Dragolovčanin ocenio je da u ovom trenutku nije lako govoriti o realnim dometima kluba.

„Borićemo se da budemo što konkurentniji najboljim timovima, a obećavamo samo maksimalno zalaganje. Što se pojačanja tiče, mislim da je bolje dovesti četiri dobra fudbalera, nego osam osrednjih. Potrudićemo se da angažujemo proverene igrače“, kazao je Dragolovčanin.

Sezona u Super ligi Srbije počinje 9. avgusta, kada će Novi Pazar ugostiti ekipu Rada.

M. Minić