Zenit je poveo u petom minutu golom Klaudinja sa 20 metara, a izjednačio je Aleksandar Katai u 49. minutu posle dodavanja Dalsija Gomeša.

Pobedu Zvezdi doneo je Stefan Leković u 85. minutu, posle kornera koji je izveo Gelor Kanga.

Kako je saopšteno, utakmicu je gledalo 17.345 navijača.

Zvezda je u prvom kolu pobedila Soči 2:0 pa je osvojila Letnji kup pošto ima šest bodova, koliko ima i Zenit, ali beogradski klub ima utakmicu manje i bolji međusobni skor. Soči ima tri, a Taljares je bez bodova.

Trener Zvezde Vladan Milojević rekao je da je ekipa odigrala odličnu utakmicu za fazu priprema u kojoj se nalazi.

“Nekolicina igrača je prvi put danas imala kontakt sa loptom, osetila ekipu, pre svega mislim na Pumu, Stojića, Ivanića koji nam je falio. Sve u svemu, plejada dosta mladih igrača i dobra utakmica za nas, na nivou evropskih mečeva. Možda se nismo snašli najbolje na početku utakmice, ali mislim da smo pokazali karakter. Ovi momci su istrajali u planu, onome što želimo od njih, dali su maksimum”, naveo je on.

Milojević je rekao da nema euforije zbog osvojenog trofeja i da ekipa tek treba da se pripremi za glavne izazove.

“Imamo veliki i dobar roster sa plejadom starijih igrača, koji su moja desna ruka i koji su više godina sa nama. Adaptirali su se na najbolji način. Mladim igračima koji imaju veliki kvalitet, trebaju upravo ovakve utakmice, one su najbolje za njih. Možda su danas bili pod velikim opterećenjem, te su i grešili, ali sam tražio i insistirao baš to od njih jer ću preuzeti odgovornost kako bi mogli na greškama da nauče i da imaju samopouzdanja”, naveo je.

“Igrali smo protiv fenomenalne ekipe Zenita i videli ste da su to ‘legionari’, igrači koji su tu već dugo, prvaci su Rusije i imaju dobar karakter. Malo smo promenili mehanizme u drugom sistemu, koje smo hteli, sve je funkcionisalo na najbolji način i krunisano je pobedom. Nije bilo primarno, lepo je slaviti, ali moramo da idemo dalje, nema nikakve euforije. Sutra je novi dan, novi trening i dokazivanje”, dodao je trener crveno-belih.

Milojević je rekao da je bilo važno videti koliko stručni štab od kog igrača može da dobije i otkrio da li će ekipa dobiti slobodan dan.

“Teško je kod mene dobiti slobodan dan. Uvek mora da se radi, jer nemamo baš mnogo vremena. Jedno popodne im je sasvim dovoljno, tako da nema potrebe za slobodnim danom”, naveo je Milojević.

Treću utakmicu na turniru u Sankt Peterburgu Zvezda će igrati u petak od 17 časova sa Taljaresom.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *