“U takvom stavu i silno motivisani ćemo da izađemo na teren. Možda sam svima malo dosadan jer stalno govorim da nam sledi najbitnija utakmica, ali ova nam je i najbitnija i najteža. Znam kakav je momenat i kakvog protivnika imamo”, rekao je Gaćinović.

On je u tri navrata predvodio sa klupe ekipu iz Subotice, gde je proveo skoro četiri godine.

“Znam sve igrače Spartaka. Ne respektujem ih samo kao ekipu, nego i kao organizovan kolektiv, koji ima svoju veličinu i sve što čini jedan klub ozbiljnim. Treba biti oprezan. Dosta je kvaliteta tamo, ali mislim da je sve do nas”, naveo je Gaćinović.

Uoči utakmice devetog kola Super lige Srbije na praznoj Džaizkoin areni, koja je zakazana za utorak od 16.30, Novi Pazar na drugom mestu ima 15 bodova, dok desetoplasirani Spartak ima pet bodova manje, ali i utakmicu manje.

Štoper Pazaraca Milan Joksimović ocenio je da je njegova ekipa u odličnoj formi, ali i da je Spartak veoma kvalitetan.

“Respektujemo ih i spremno dočekujemo, sa velikom dozom ozbiljnosti. Prošle sezone tamo smo upisali dve pobede, ali ovo je novo prvenstvo. Oni malo promenili tim, kao i mi, ali nadam se da ćemo da nastavimo s dobrim rezutatima”, kazao je Joksimović.

Taj 32-godišnji defanzivac priznao je da su Pazarci najboljom serijom u superligaškoj istoriji kluba sebi stavili “teret na leđa”.

“Svaki naredni meč donosi veći pritisak. Samo smo to sami nametnuli i svaku narednu utakmicu dočekujemo sa imperativom pobede, što je na neki način lepo. Potrudićemo se da tako nastavimo, da isto bude i pred put u Kragujevac”, dodao je Joksimović.