„Vlada Srbije je 2019. godine dala garancije i tražila da u Beogradu bude održan Evroprajd, a to nije mogla da uradi bez odobrenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je onda zabranio taj skup, a sada pokušava da liže svoje rane. Gej populacija je sada u lošijem položaju nego pre Evroprajda. Nepotrebno je produbljen konflikt između manjine i ogromne većine“, rekao je Gajić za Juronjuz Srbija (Euronews).

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je saopštenje 22 ambasade uoči Evroprajda u kojem se insistira na održavanju te manifestacije „kolosalni diplomatski skandal“.

Gajić je istakao da „vređanje većine nije način da se reše problemi u društvu“, i dodao da tema manifestacije nisu bili zahtevi gej populacije, nego su teme bile „ukrajinska zastava, sankcije Rusiji i nezavisnost Kosova“.

„U poslednjih nekoliko godina Prajd se u kontinuitetu održavao normalno i bez sukoba. Mislim da ni ove godine ne bi bio  problem da se održavao lokalni Prajd, ali je Evroprajd ideološka matrica nakačena na globalističku politiku i vouk pokret koji dolazi iz anglosaksonskih država i koji donosi više problematičnih stvari“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da se u Srbiji u poslednjih 10 godina, od kada je SNS na vlasti, krše elementarna prava proklamovana Ustavom, ali da „nikome iz Evrope i Amerike ne smeta što u Srbiji ne postoje sloboda medija i slobodni izbori“.

Poslanik Narodne stranke je podsetio da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije rekao da „lično poznaje ljude iz gej populacije i da smatra da su neki od njih bolji ljudi od njega“, i dodao da poglavar SPC „nije nijednom rečju diskriminisao gej populaciju“.

„Patrijarh je govorio na način očekivan sa stanovišta crkvenog učenja, a Vučić je posle rekao da se ne slaže ni sa jednom jedinom rečju patrijarha“, zaključio je Gajić.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.