„Sam predlog Djilasa nije nas mnogo iznenadio. Njima se danas ne svidjaju rezultati izbora od juče. To vidim. A siguran sam da Vučić nema nameru da uradi nešto na svoju štetu. To je valjda svima jasno. Narodna stranka u toj političkoj travestiji neće učestvovati“, rekao je Gajić za list Danas.

Predsednik SSP Djilas izjavio je u sredu da je, u cilju smirivanja tenzija, spreman da o eventualnom ponavljanju izbora za Skupštinu Beograda razgovara sa Vučićem.

List piše, pozivajući se na svoje izvore iz koalicije, da su partneri SSP iznenadjeni tom izjavom Djilasa i da o tome nije bilo reči.

„Poziv Vučiću tim pre iznenadjuje, jer je stav koalicije da sa SNS nema razgovora. Lično sam i protiv ponavljanja izbora u Beogradu, koje bi opet organizovao SNS. To bi za opoziciju bila prava katastrofa“, rekao je taj sagovornik lista Danas iz opozicione koalicije.

Lider Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović rekao je da su članovi koalicije u stalnom kontaktu, tako da razmatraju sve potencijalne opcije, ali da se ni za jednu od njih trenutno nisu konačno opredelili.

„Nisam video da je Djilas pozvao Vučića na razgovor, ali sam čuo njegov odgovor na pitanje novinarke da li je spreman da o rešavanju političke krize razgovara sa vlašću. U normalnim društvima to ne bi bila vest, ali nažalost mi u tu kategoriju ne spadamo, što ide na dušu vlasti koja je u poslednjih deset godina ukinula mogućnost normalnog razgovora“, kaže Grbović.