Gašić je u pisanoj izjavi povodom izjave Svečlje da se oko 400 srpskih ekstremista obučava na granici sa Kosovom,rekao da i Svečlja sam zna da je laž sve što piše i govori, ali da time pokušava da opravda svoju nesamostalnost i nedostatak samopouzdanja.

“Nezakonitim preuzimanjem nadležnosti KFOR-a, stvaranjem nelegalnih baza ROSU na severu Kosova i Metohije pokazuju da ne poštuju Briselski sporazum, da ne poštuju ni Evropu ni njene instistucije, i da im mir i vladavina prava nisu ni poznate ni željene kategorije”, naveo je Gašić.

Rekao je i da neće dozvoliti da Srbi sa Kosova budu izloženi agresiji Svečlje, ni njegovih paravojnih formacija koje su samo presvučena Oslobodilačka vojska Kosova (OVK), kao ni nove pogrome, proterivanja i ubijanja Srba.{related:202795}

“Srbija ne napada ni svoj narod ni svoje teritorije, već brani interese i bezbednost svojih građana, suverenitet i teritorijalni integritet. Jer dostojanstvo, nacionalni ponos i očuvanje srpske istorije, tradicije i kulture nema cenu”, dodao je Gašić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *