On je, gostujući na N1, ocenio da je interesovanje EP za izbore u Srbiji veliko i da su tome doprineli ljudi iz opozicionih partija zaduženi za saradnju sa međunarodnom zajednicom.

Upitan kakav je stav opozicije kada je reč o prisustvu konstitutivnoj sednici Narodne skupštine, Gavrilović je kazao da smatra da ne treba prisustvovati sednici zakazanoj za 6. februar.

“Ja smatram da mi ne treba da budemo na konstitutivnoj sednici već da, na primer, u isto vreme budemo u Domu sindikata gde bi doneli jednu dekleraciju kojom bi jasno pokazali da se susrećemo sa jednom nelegitimnom skupštinom Srbije i da nismo deo toga”, naveo je.

Dodao je da se taj predlog odnosi samo na konstitutivnu sednicu, a da će se o daljim koracima i akcijama razgovarati u budućnosti.

“Jedan od mojih predloga je da narednim sednicama prisustvuju samo šefovi poslaničkih klubova, a da u međuvremenu održavamo u Skupštini konferencije za novinare i da stalno podsećamo na nelegitimnost ovog saziva parlamenta i izbornu krađu”, kazao je Gavrilović.

Ocenio je da će u parlamentu biti najmanje 20 poslanika Srpske napredne stranke koji ne treba tamo da sede zato što su ti mandati “ukradeni”.