Koordinator ovog takmičenja Kenan Mačković rekao je radiju Sto plus rekao da se za “Glas Zemana”, prijavilo oko 50 izvođača iz celog regiona, ali da je zbog epidemiološke situacije odlučeno da ove godine nastupe samo takmičari iz Bosne i Srbije.

“Zbog još uvek aktuelne epidemiološke situacije i komplikovane procedure odlučeno je da nastupe izvođači samo iz ove dve zemlje, i siguran sam da će tročlani žiri imati jako težak zadatak i da će nijanse odlučivati. Za prvo mesto obezbeđena je nagrada od 500 evra, drugoplasirani će osovojiti 300, a za treće mesto nagrada će iznositi 200 evra”, naveo je Mačković.

Ovogodišnji World Music festival “Zeman” počeo je u ponedeljak 26. jula posthumnom izložbom fotografija Ešrefa Džanefendića, a nastavljen je u utorak koncertom turskog ansambla “Kolektif Istanbul”.

U sredu se publici predstavio pevač Marko Luis, koji je tada promovisao novi album, dok je u četvrtak nastup imao svetski poznati bend “Barcelona gipsy Balkan orchestra”, sastavljen od izvođača iz više zemalja.

Takmičenje “Glas Zemana” počinje večeras u 21 sat, na Žitnom trgu u Novom Pazaru.