Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Maradona umro je 25. novembra od srčanog udara u 60. godini, u svojoj kući dok se oporavljao od operacije mozga.

I dalje se ne zna tačno pod kojim oklonostima je umro najbolji igrač u istoriji Napolija. Argentinsko pravosudje je u maju navelo da će sedam osoba krivično goniti za ubistvo iz nehata uz otežavajuće okolnosti.

Maradona je sahranjen na groblju izvan Buenos Ajresa, a hiljade ljudi danima su na ulicama širom Argentine i Napulja oplakivali smrt jednog od najboljih u istoriji fudbala.

Maradona je osvojio dva skudeta sa Napolijem, Kup i Superkup Italije i Kup Uefa, a klub od tada nije uspeo da ponovi sličan uspeh.

Kao čuvena desetka reprezentacije Argentine bio je poznat po driblingu, lepim golovima, ali i „božjoj ruci“, kada je 22. juna 1986. godine rukom postigao gol protiv Engleske (2:1) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, na kome je Argentina osvojila titulu.

Maradona je posle meča rekao da je gol postigao „malo glavom, malo božjom rukom“, priznavši da se plašio da će sudija poništiti pogodak. 

Pred 117.000 navijača na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju on je postigao oba gola protiv Engleske, a drugi pogodak na meču mnogi smatraju jednim od najlepših golova u istoriji fudbala, kada je slavni argentinski as driblao celu protivničku ekipu Engleske.

Maradona će ostati upamćen i po brojnim skandalima, nakon problema sa alkoholom i drogom, od kojih se lečio.

Odigrao je 257 utakmica za Napoli i postigao 115 golova. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola.

Tokom karijere igrao je i za Boku Juniors, Barselonu, Argentinos Juniors, Sevilju i Njuels Old Bojs.

Karijeru je završio u Boki 1997. godine. Posle toga bavio se trenerskim poslom.