Taj protest organizovan je u ime pobune protiv režima i uredjivačke politike državne televizije koja je bila neobjektivna, puna optužbi i uvreda na račun opozicije i u službi propagande za tadašnji režim Slobodana Miloševića zbog čega su je zvali “TV Bastiljom”.

Oko 100.000 demonstranata zahtevalo je smenu generalnog direktora Dušana Mitevića i četiri urednika RTS-a Slavka Budihne, Predraga Vitasa, Ivana Kriveca i Sergeja Šestakova.

Zabrana mitinga, jake snage policije, pokušaji da se gradjani rasteraju suzavcem, vodenim topovima, gumenim mecima, konjicom i silom, prebijanje demonstranata, bilo je način na koji se Miloševićev režim obračunava s neistomišljenicima.

U sukobu demonstranata i policije bilo je povredjeno više od 200 ljudi. Policija je pucala bojevom municijom i tada je ubijen 17-godišnji Branivoje Milinović. Poginuo je policajac Nedeljko Kosović. Uhapšen je predsednik SPO Vuk Drašković i zabranjen je rad Televizije Studio B i Radija B92.

Kao odgovor na to, 10. marta studenti su krenuli iz Studentskog grada ka Terazijskoj česmi i tako je počela “plišana revolucija”.

Posle nekoliko dana protesta zahtevi studenata su usvojeni, Vuk Drašković je pušten iz zatvora. Ministar policije Radmilo Bogdanović je podneo ostavku.

Rukovodstvo RTV Beograd je bilo smenjeno, a Studio B i Radio B92 su nakon zabrane nastavili da rade.