Perović je zarobljen 6. jula 1998. godine u selu Lođa kod Peći, kada je njegova jedinica pokušala da iz tog sela bezbedno izvuče srpske porodice Vujošević i Radević kojima su pripadnici OVK prethodnog dana dali ultimatum da se u roku od 24 časa isele sa svojih imanja.

Iz zasede OVK su ubijeni policajci Mirko Radunović, Dejan Prelević i Milo Rajković, dok je osam njihovih kolega ranjeno: Goran Novaković, Dejan Drljević, Željko Novićević, Dragan Kešeljević, Vladan Krstović, Nenad Živković, Nenad Milajić i Borivoje Kuč.

Kapetana Perovića su pripadnici OVK zarobili i narednih pet dana mu u centru sela, u prisustvu velikog broja meštana, živom sekli uši, nos, polni organ, noge, izvadili oko i polomili svaku kost.

Po svedočenju uhapšenih pripadnika OVK, zlostavljanjem su komandovala braća Miftar i Binak Šalja.

Petog dana mučenja, braća Šalja su polusvesnog Perovića vezala za džip i vukla po selu. Prethodno su mu stavili mesarsku kuku kroz usta i grkljan i nad njim primenili metod mučenja koji datira iz Srednjeg veka.

Odvukli su ga na periferiju sela, gde su ga ubili metkom u čelo.

Kapetan Srđan Perović je završio Vojnu akademiju za potrebe policije i važio je za jednog od najboljih policajaca na Kosovu i Metohiji.

Njegovo telo je nađeno 16. avgusta 1998.

Obdukciju je obavio dr Slaviša Dobričanin.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *