“Jasno se sećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan (Vajda) i ja smo želeli da unesemo inovacije i malo magije za servis u naš dvojac. Ne samo da je doneo servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Jesam li spomenuo i malo drame”, napisao je Đoković na Instagramu.

“Goran i ja smo pre nekoliko dana odlučili da prekinemo saradnju. Naša hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao kamen. Mogu s ponosom da kažem (ne znam da li i on) da smo osim osvajanja turnira imali i drugu borbu u jednoj društvenoj igri koja je trajala godinama. I taj turnir se nikad neće završiti. Šefinjo, hvala ti za sve, volim te”, naveo je Đoković.

Pored brojnih trofeja i oborenih rekorda, višegodišnju saradnju Đokovića i Ivaniševića su obeležili i teški trenuci, poput diskvalifikacije sa Ju Es Opena i deportacije iz Australije tokom pandemije korona virusa.

Goran Ivanišević je tokom trenerske karijere prethodno sarađivao sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Najbolji teniser sveta se, kako pišu beogradski mediji, trenutno u Beogradu priprema za masters turnir u Monte Karlu.