Zamenik Višeg javnog tužioca u završnoj reči naveo je da su tokom istrage prikupljeni ključni dokazi, koji su pred sudom i dopunjeni, a koji ukazuju na to da je Alibašić nesporno počinio dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Istakao je da je odbrana optuženog bila “neistinita, nedosledna, nelogična i u suprotnosti sa izvedenim dokazima”, zatražio od suda da posebno ceni to što je života lišio mladu osobu, a još tri ranio, da je ranije osuđivan, kao i da je krivična dela izvršio na bezobziran način.

Alibašić je optužen da je počinio krivična dela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, za šta je zamenik tužioca od suda zatražio adekvatne kazne.

Branilac optuženog naveo je da je njegov klijent postupao u nužnoj odbrani i krajnjoj nuždi, da je bio napadnut od strane petorice mladih i jakih momaka, te da je zadobio ranu u predelu leđa nanetu nožem duboku 10 centimetara, zatraživši od suda da ga oslobodi za krivična dela teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Alibašić je na kraju suđenja izjavio da mu je žao zbog svega što se desilo i izvinio se porodici ubijenog mladića.

Istovremeno je suđeno i E.A. (28) i to zbog nasilničkog ponašanja i pomoći počiniocu krivičnog dela.

U završnoj reči je tužilac zatražio od suda da E.A. bude proglašen krivim i sankcionisan u skladu sa zakonom, dok je njegov zastupnik naveo da krivica nije dokazana i da bi trebalo da bude oslobođen optužbe za dela koja mu se stavljaju na teret.

Ubistvu u restoranu “Divan”, pred više desetina gostiju, prethodilo je koškanje Alibašića sa Hamidovićem zbog toga što su se on i jedan njegov prijatelj popeli na stolice.

Prilikom izlaska iz objekta, navodi se u optužnici, Alibašić je sugerisao E.A. da napadne Hamidovića, što je on i učinio, udarajući ga nogama i rukama.

Tokom tuče, Alibašić je “magnumom 357” udario Hamidovićevog prijatelja u glavu, a i sam je od strane nepoznate osobe uboden nožem u leđa.

U razmaku od nekoliko sekundi, ispalio je dva projektila od kojih je jedan pogodio Hamidovića u levu bočnu stranu grudi, a drugi njegove prijatelje B.B. i S.M, koji se nalazio ispred restorana.

Teško ranjeni Hamidović je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Javno izricanje presude zakazano je za petak, 8. april.