On je na konferenciji za novinare rekao da je ta partija danas povukla svog člana iz Gradske izborne komisije jer je to radno telo „izgubilo svaki kredibilitet i legitimitet“.

„Ta komisija je postala izborna komisija SDP-a i mi od danas ne učestvujemo u farsi koju ona sprovodi, a očekujemo i da će ostale opozicione partije istupiti iz ovog radnog tela. Oni imaju prostu većinu u odnosu na članove opozicionih grupa i time preglasavaju svaku odluku“, rekao je Zećirović.

On tvrdi da Gradska izborna komisija ovde više ne pregledava izborni materijal po zakonu nego „samo piše izveštaje i šteluje ih onako kako im se daju instrukcije od SDP-a, nakon čega ih legalizuje kroz puko preglasavanje“.

Zećirović ističe i da je novi zakon kojim se definiše način obračunavanja i raspodele odborničkih mandata, usvojen 2022.godine.

Veruje da je GPS uspeo da povrati građanima nadu, da se stvari u ovom gradu mogu rešavati mirnim i civilizovanim putem.

“Na ovim izborima smo uspeli da animiramo određenu grupu ljudi, koji ranijih godina nisu glasali, da izađu na izbore. Novih izbora se ne plašimo, nego ih baš želimo“, zaključio je  Zećirović.