Prema njegovim rečima, stari Savski most je imao važnu ulogu dok nisu izgrađeni drugi beogradski mostovi.

“Radimo novi Savski most sa četiri trake, sa pešačkom i biciklističkom stazom. Neće biti toliko kolapsa zato što je u poslednjih nekoliko godina sam od sebe izbacio količinu vozila koji prelaze preko njega. Sa mosta će se ulaziti u tunel kod (Ulice) Despota Stefana”, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, rušenje starog Savskog mosta, i izgradnja novog smanjiće za 14 odsto gužvu u saobraćaju u tom delu grada i za 12 odsto zagađenje.

Šapić: Dok sam gradonačelnik Beograda, na Kalemegdanu se ništa neće graditi
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da se, nakon iseljenja Zoološkog vrta, “na Kalemegdanu ništa neće graditi”.

On je za televiziju Hepi izjavio da su “dezinformacije” navodi u medijima da gradska vlast planira iseljenje Zoološkog vrta da bi se na Kalemegdanu gradile stambene zgrade.

“Dok sam ja na ovom mestu, na Kalemegdanu se ništa neće graditi. Ako izmeštamo Zoološki vrt, kakve zgrade, ljudi moji? To je dezinformacija koja se plasira u javnosti”, rekao je Šapić.

On je najavio da će za dve godine početi bušenje tunela za metro, na stanicama kod “Staklenca” na Trgu Republike i kod Beogradskog sajma, navodeći da će biti nabavljene mašine koje mogu da buše takav teren, zato što “ne postoji univerzalna ‘krtica’ koja buši teren, već se mora nabaviti posebna mašina za svaki teren”.

Kako je rekao, 2025. godine bi trebalo da počne bušenje, a do tada će se izvršiti eksproprijacija neophodna zbog gradnje metro stanica.

Prema njegovim rečima “Beograd za četiri, pet godina, suštinski menja saobraćajnu arhitekturu”.

Šapić je najavio i da će na leto biti iseljen buvljak sa Novog Beograda” i da se sprema nova lokacija na Miljakovcu.