Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković pokazala je danas na konferenciji za novinare fakture po kojima su gradski funkcioneri u tom gradu, u decembru i januaru, potrošili oko 10 miliona dinara ili oko 80.000 evra iz gradskog budžeta, sa pozicije reprezentacije, u čačanskim kafanama.

Marković je rekla da je sve fakture dobila po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja i da se iz tih faktura vidi da su gradski rukovodioci za 62 radna dana trošili po 150.000 dinara dnevno u kafanama.

Todorović je rekao novinarima da će zbog pitanja koja je postavila Narodna stranka biti sprovedena kontrola trošenja budžetskog novca, da je nadležnim službama dao nalog da definišu ko je i koliko trošio novca iz budžeta i da će javnost imati sva saznanja o tome.

“Svi podaci su proverljivi i javni. Na kraju krajeva, mi smo dostavili te podatke osobi (iz Narodne stranke) koja ih je tražila, jer nemamo šta da krijemo. Ali navodi da su od tog novca plaćani nečiji rođendani ili neka slavlja su potpuna glupost i nebuloza”, rekao je Todorović.

Dodao je da je u decembru Dan grada, a da je pre i posle tog dana bilo mnogo događaja u Čačku i mnogo gostiju, kao i da su se uvek trudili da ih ugoste na najbolji mogući način i da se nikada nisu osramotili.

On je rekao da Grad želi da ugosti sve, i nosioce funkcija i učesnike raznih programa, ali i sve “koji se ne vide, koji nisu u prvom planu, ali su uvek brojniji”.

“Ova sredstva su planirana i potrošena za te namene”, rekao je Todorović.

On je ocenio da su troškovi reprezentacije povećani krajem i početkom godine zbog brojnih praznika koje Grad obeležava, kao što su Nova godina, Božić, Nova godina po julijanskom kalendaru, Bogojavljenje, školska slava Sveti Sava.

“Nismo mi birali kada će biti Dan grada, a pogodilo se da je on ove godine bio dan posle izbora koji su održani 17. decembra. Definitivno nije istina da se bilo šta plaćalo van toga”, rekao je Todorović.

Kazao je i da ne prihvata da Čačak bude zatvoren grad u koji niko ne dolazi.

“Neću da prihvatim da budemo populisti, pa da kažemo da za reprezentaciju imamo nula dinara, a ljudi koji ovde dođu i donose mnogo našem gradu – od resornih ministarstava, ozbiljnih privrednika, ambasadora, konzula, ekonomskih atašea, velikih orkestara, horova, da oni odu iz Čačka gladni i žedni. To se neće dogoditi dok sam ja na čelu grada i nastavićemo tu praksu i ubuduće”, rekao je Todorović.