Na ceremoniji prvog CSR festivala u Srbiji „Kampanje sa svrhom“ Hemofarm fondacija je nagradjena Grand Prix nagradom jer je, kako je rečeno u obrazloženju, kampanjom „Nesalomivi“ dotakla važan društveni problem, skrenula pažnju javnosti i ponudila moguća rešenja.

„Smatramo da je interes društva i naš interes. Depresija je i pre COVID-19 krize bila jedna od vodećih bolesti u svetu, a danas zbog drugačijeg života usled pandemije broj onih koji od nje pate, značajno je veći. Naša obaveza kao kompanije i fondacije koji brinu o zdravlju ljudi, bila je da u ovo teško vreme pružimo psiho-socijalnu podršku svima onima kojima je pomoć neophodna, kroz uspostavljanje SOS linije za borbu protiv depresije i mreže podrške“, rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Djordjević.

Dodala je da nagrada obavezuje fondaciju da još snažnije nastavi da se bori za odgovornije, solidarnije i zdravije društvo.

Kampanju „Nesalomivi“ Hemofarm fondacija pokrenula je u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Do sada se pokretu za borbu protiv depresije „Nesalomivi“ priključilo više od 700.000 ljudi, dok na SOS liniji za borbu protiv depresije 0800 001 002 rade stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti, kojima je do sada podršku tražilo više od 6.500 osoba.

Od svog osnivanja 1993. godine, Hemofarm fondacija, kako je navedeno, brine o zdravlju ljudi, podiže kvalitet usluga u zdravstvenom sistemu Srbije i uspostavlja javno-privatna partnerstva u cilju poboljšanja kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Za 28 godina postojanja, kroz programe zdravlja, obrazovanja i kulture sprovedeno je više od 2.200 aktivnosti u vrednosti od oko 13 miliona evra. U proteklih šest i po godina, Hemofarm fondacija je za svoj rad nagradjena sa ukupno 26 priznanja, a 2017. godine je proglašena vodećom fondacijom. //