On je ocenio da je to pitanje „nacionalne bezbednosti“ i dodao da, ukoliko vojska, policija i služba bezbednosti nisu znali „da se u okviru jednog javnog preduzeća sprovode nezakonite radnje koje podrivaju bezbednost gradjana, onda se postavlja pitanje političke odgovornosti njihovih rukovodilaca“.

Grbović je upitao i kako su ministarstva mogla da izdaju dozvolu za nabavku tog softvera, ako su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović i direktor BIA Bratislav Gašić imali saznanja o tome.

„Smatram da je veoma važno da se svi oni izjasne o tome da li su bili upoznati sa time za šta je tražena saglasnost, ali pre svega o tome da li su bili upoznati sa uspostavljanjem tog paralelnog bezbednosnog sektora“, rekao je Grbović.

Prema njegovim rečima, ćutanje vlasti, sa izuzetkom ministarke rudarsva i energetike Zorane Mihajlović, „stvara sumnju da je u toj operaciji učestvovao i veliki broj najviših državnih funkcionera i da slučaj zbog toga ne može da dobije sudski epilog“.

//