Grbović je agenciji Beta kazao da se očekuje slanje misije EU u Srbiju koja će utvrditi sve nepravilnosti tokom prethodnog izbornog procesa i ponuditi rešenja “čija bi implementacija značila da ćemo po prvi put od dolaska SNS na vlast imati poštene izbore”.

“Ova rezolucija ima i mnogo širi značaj jer simbolizuje zvanični početak promene odnosa institucija EU prema režimu Aleksandra Vučića. To znači da neće biti daljeg tolerisanja autokratije i rušenja demokratije u Srbiji. Ana Brnabić je u pravu kada kaže da rezolucije dođu i prođu, ali kada se jedan režim zvaničnom odlukom institucija EU označi kao režim koji zloupotrebljava sredstva, krade izbore, maltretira zaposlene u javnom sektoru i zatvara mlade, takva etiketa se ne skida ni brzo ni lako, a najčešće se ne skida nikada”, rekao je Grbović koji je danas prisustvovao sednici Evropskog parlamenta u Strazburu.

Poslanici Evropskog parlamenta su u Strazburu usvojili Rezoluciju kojom pozivaju na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage zbog neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, s posebnim akcentom na beogradske izbore.