Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Grozdanović rekao je danas da je pred igračicama istorijska utakmica protiv Portugala, koja može mnogo da uradi na afirmaciji ženskog fudbala.

„Ovo je za nas istorijska utakmica, utakmica za koju smo se pripremali četiri godine. Za to vreme smo prošli čitav jedan ciklus, imali mnogo odricanja, problema, ali i mnogo lepih trenutaka. I ono što je najvažnije, došli smo do trenutka i meča koji može mnogo toga da nam donese. I reprezentaciji i ženskom fudbalu na afirmaciji“, rekao je Grozdanović, preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće u petak u Staroj Pazovi selekciju Portugala, u meču pretposlednjeg devetog kola Grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Srbija je u prethodnom kolu kvalifikacija za Svetsko prvensto na svom terenu napravila iznenadjenje i pobedila Nemačku sa 3:2.

U Grupi H vodi Nemačka sa 21 bodom, Srbija na drugom mestu ima tri boda manje, dok je Portugal treći sa 16 bodova.

Plasman na Svetsko prvenstvo koje se sledeće godine održava u Australiji i na Novom Zelandu osiguraće pobednik grupe, dok će drugoplasirane selekcije ići u baraž.

Tri najbolje drugoplasirane selekcije u kvalifikacijama baraž će početi od druge runde.

Grozdanović je dodao da je Portugal ozbiljan protivnik, ali da je uradjena dobra analiza.

„Očekuje nas pravi fudbalski spektakl. Uveren sam da će devojke koje sada brane boje Srbije ispisati istoriju ženskog fudbala zlatnim slovima. Radi se o izuzetnim ličnostima, sjajnim igračicama koje mogu da igraju sa najboljim selekcijama sveta. Pokazaće to u meču sa Portugalom, I kvalitet i želju i volju koja ih krase tokom celog ciklusa kvalifikacija“, istakao je on.

Kapiten reprezentacije Srbije Violeta Slović istakla je da je ovo „ispit generacije, koja ima šansu da napravi veliki korak ka Svetskom prvenstvu“.

„Pred nama je istorijska prilika, želja i motiv nikada nisu bili sporni. Kvalitet smo pokazali sa šest vezanih pobeda i pogotovo pobedom protiv reprezentacije Nemačke. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina, pogotovo od ljudi koji će možda prvi put gledati utakmicu naše najbolje ženske reprezentacije. Videće na terenu veliko srce i veliku hrabrost devojaka i njihovu ljubav prema ovom sportu“, rekla je Slović.

Meč izmedju Srbije i Portugala igra se sutra od 20.00 u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi.