Ona je naglasila da i dalje ostaje nepoznanica u kojoj meri će se Savet za štampu zaista pitati u vezi sa kršenjem etičkih standarda kod finansiranja medija jer je to drugi kriterijum koji ostavlja prostor za manevrisanje.

Podsetila je da su budžetska sredstva sa lokala i Republike do sada potpuno neselektivno išla u ogromnim iznosima propagandnim glasilima vlasti poput Informera koja nemilosrdno šire govor mržnje.

“Zbog toga sam i zatražila momentalno povlačenje ovih zakonskih predloga iz procedure alarmirajući javnost da se ovome suprotstavi. A danas je sasvim jasno da ni ovaj nacrt zakona ukoliko bude usvojen neće naterati REM da podigne glavu sa jastuka u kojem je utonuo u dubok san”, zaključila je Danijela Grujić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija, medijskih i novinarskih udruženja i međunarodnim partnerima povodom završetka javne rasprave o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrtu zakona o elektronskim medijima i saopštila da je postignut kompromis o rešenjima.