“Moramo primiti mlade lekare i garantovati im dobre plete i šansu za napredovanje. Za sve koji su zaposleni za vreme kovida će se naći posao, ali će verovatno biti raspoređeni po unutrašnjosti, a najkritičnije nam je odeljenje intenzivne nege”, rekla je Grujičić gostujući na RTV1.

Ona je rekla da su građani izgubili poverenje u zdravstvo i da je kovid samo doprineo tome, a ocenila je da ono mora biti vraćeno medicinom koja se zasniva na dokazima, ali i da medijiigraju veliku ulogu u tome.

Prema njenim rečima ogromna količina opreme ušla je u Srbiju, a prvi korak u reformi zdravstva biće osposobljavanje mladih lekara.

Ona je ponovila da smatra da je korona virus izašao iz laboratorije, jer se prirodan virus ne bi ponašao isto i sa promenama temperature i klime, i dodala da su vakcine efikasne utoliko što su vakcinisani imali lakšu kliničku sliku ako bi se razboleli.

“Ista je situacija sada i sa malim boginjama. MMR vakcina je dobra vakcina, pogotovo za mušku decu, jer prevenira dugorošne posledice poput steriliteta”, navela je Grujičić.