Novopazarski književnik nagradu je dobio za pesmu “Neka žena i ja”, a stručni žiri, u sastavu Jelena Mladenović, Zvonko Karanović i Dalibor Popović Pop, ocenio je da nas njome Halilović “vraća umetničkom delu kao posebnom artefaktu stvorenom da poveže autora i čitaoca”.

“Idući linijom estetike delovanja i ostajući u verističkom poetičkom modusu, ova pesma prepliće stvaralački čin pesnika sa jednako važnim stvaralačkim činom recipijenta, proslavljajući snagu čitaoca, u kojoj leži izvor pesnikove sigurnost”, navodi se u obrazloženju žirija.

Halilović je rođen u Novom Pazaru 1977. godine i do sada je objavio više zbirki pesama, priča, drama i romana. Dobitnik je brojnih priznanja.

Nagrada “Zaplanjski Orfej” biće mu uručena 7. decembra, poslednjeg dana manifestacije “Miljkovićeve poetske svečanosti” koje će ove godine biti 26. put održane u Gadžinom Hanu.

“Miljkovićeve poetske svečanosti” prvi put su održane 1994. godine, a nagrada “Zaplanjski Orfej” dodeljuje se od 1996. godine, u znak sećanja na Branka Miljkovića koji je poreklom iz Zaplanja.