Hamilton je priznao da je iznenadjen što su on i Mercedes i dalje u trci za titulama, s obzirom na očiglednu brzinu Red Bulovih bolida tokom cele sezone.

„Mislim da ljudi ne cene dovoljno koliko smo dobre rezultate postigli s obzirom na tempo koji je Red Bul imao od prvog dana. Mučili smo se na testiranju uoči sezone, pobedili u prvoj trci, a onda smo imali nekoliko trka koje… Mislim da su napravili više grešaka nego što su želeli. Mislim da smo obavili prilično dobar posao, ali većim delom nismo bili brzi kao oni“, naveo je sedmostruki svetski šampion za Skaj.

Hamilton je ove sezone ostvario pet pobeda, a Verstapen devet.

Govoreći o promeni pravila ove godine, Hamilton je rekao da su Mercedesu „otkinuta krila“. Upitan o važnosti predstojeće trke u Brazilu, britanski vozač rekao je da u svakoj trci mora da pobedi.

„Njihov tempo u prošloj trci bio je fenomenalan. Imali su odličan bolid cele godine, imaju najbrži bolid. Mi smo uradili najbolje što smo mogli, a ovog vikenda ćemo probati da iscedimo više iz našeg bolida. Oni su prošle godine u Brazilu bili neverovatno jaki i pretpostavljamo da će biti teško pobediti ih ovog vikenda“, naveo je on.

Hamilton je rekao da je važno da ekipa nastavi niz titula u konkurenciji konstruktora, koju je osvojila svaki put od 2014. godine.

„Iskreno, ne razmišljam o meni. Imamo samo jedan bod više i to je najvažnije, zaista. Naravno da želim da osvojim titulu, naravno. Ali i ekipa je važna, zbog sredstava koje dobija za sve ljude koji rade u fabrici. Ne radi se samo o jednoj osobi nego o svima njima“, naveo je.

„Osvajanje još jedne titule šampiona je ključno. Ako ne možemo da osvojimo titulu u konkurenciji vozača, onda barem želim da pomognem da osvojimo titulu konstruktora i na tome ću da radim. Ali, teško je. Imamo još četiri trke i nadam se da možemo da budemo do kraja u tome“, rekao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Brazila na programu je u nedelju od 18 časova na stazi Interlagos u Sao Paolu.